2011. szeptember 4., vasárnap

Az éj és nappal leple alatt

Éjszakat sem áll meg az élet macska-fronton. Némi fáziskésés és a történések irama miatt a képek ugyan elmaradnak, de valami kézzelfogható nyom mindig akad, amelyből rekonstruálhatóak a helyzetek. Egy-egy hangos puffanás, reggelre széthagyott holmik... Mindig le lehet követni, melyik macsek merre járt és mit csinált. :)

Mászkál itt a környéken egy fekete macska, és valamelyik este (én már aludtam) felmászott és felült a nyitott ablakunkba. Csak egy vékony szúnyogháló választotta el Nimitztől, aki vele szemben fújt és pöfékelt, olyan hangosan és mérgesen, hogy majd szétpukkadt. A fekete betolakodót ez természetesen egyáltalán nem zavarta, csak ült "teszek én rátok" fejjel és nézett. :) Én ugyan ebből semmit nem láttam, lévén fent az emeleten aludtam az igazak legigazabb álmát, de Manó lent terült ki a kanapén, és felébredt a ricsajra.

Nimitznek egyébként nem hoznak szerencsét az ablakok. A fenti szobák egyikében délutánra elég meleg lesz, mivel süt rá a nap, a macsekok pedig szívesen heverednek el az ablakban, vagy a betűző fény vonalában. Nos, Nimitz az ablakot választotta és elaludt, és amikor álmában nyújtózott és fordult egyet, leszédült. Koppant egy nagyot a padlón, utána pedig percekig csak nézett nagy meglepetten, és dülöngélt, mint aki másnapos. Persze baja nem történt. :)

A másik éjszakai sztoriban szintén Nimitz alakított. Manó hatalmas csattanásra riadt fel, és látta, hogy a ventillátor szépen lassan megáll. Egy pillanatra megkörnyékezte a szívroham szegénykémet, mivel azt hitte, azért kapcsolt le a készülék, mert elrágták a macskák a kábelt és agyonvágta őket az áram. De nem, csak kirántották a konnektorból. Amint elült a zaj, Nimitz nagy peckesen elősétált, és hosszan elnyújtózott, mintha mi sem történt volna. :)

Megszokták az új berendezést is. Használják a macska WC-ket. :) Amíg Hubi könnyített magán, Nimitz játszott a WC lengőajtajával, majd bemászott a sajátjába, pont amikor Hubi kijött. Mintha egy bűvésztrükköt láthattunk volna, amiben bemegy egy szürke macska az egyik dobozba, és a másikból jön ki fehéren. :D Amíg Nimitz odabent volt, Hubi felmászott a WC tetejére, és amikor Nimitz dolga végeztével, gyanútlanul kijött, egyből rávetette magát. Aztán ebírkóztak egy darabig. :)

Azon kívül, amennyire utálták egymást az elején, annyira jóban vannak most. Nem gondoltam volna. Amikor behoztuk Nimitzet a kiskosárban a nappaliba, még ki sem engedtük, de Hubi már borzolta magát, úgy állt a szőr a hátán, hogy reszelni lehetett volna rajta... erre most minden nap legalább egyszer lemosdatják egymást. A másiknak még a füléből is kinyalják a koszt. :)

Szénhidrát is biztonságban érzi magát az új ketrecében, aminek van az egyik végében egy műanyag fedő. Most már el mer bújni alá, és ott alszik. :) A cicákok le szoktak ülni a ketrec mellé és nézik, hogy mit csinál a malac, Nimitz még oda is dugja az orrát a rácshoz, Szénhidrát pedig néha megrágcsálja. :D

De ami a legaranyosabb egy macska tartásában, hogy akármilyen önfejűek, akármilyen akaratosan, vigyáznak rád. :) Manónak volt egy enyhe gyomorrontása a napokban, és amikor nem érezte jól magát, Hubi odasomfordált hozzá és berregve-dorombolva elfeküdt a hasán. :) A macska-dorombolásnak egyébként is tulajdonítanak gyógyító erőt, aminek nem tudom, mi a valóságalapja, de mifelénk határozottan jót tesz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése