2011. szeptember 1., csütörtök

Átalakulás

A tegnapi, illetve mai napon sikerült elég lényeges változtatásokat eszközölni mind a nappali kialakításában, mind az állatkák életvitelében. Szénhidrát eddig egy forgáccsal felöntött ágyneműtartóban lakott, de amikor a macskák megérkeztek, ez a továbbiakban nem bizonyult biztonságos megoldásnak. Nem akarták ugyan bántani őt, de folyton bemásztak hozzá és egy tengerimalacnak nem biztos, hogy jót tesz, ha macskák játszanak vele. :)

Így kapott egy kisebb ketrecet, de az tényleg nagyon kicsi volt. Viszont tegnap végre sikerült szereznem egy nagyot, amiben kényelmesen elfér. A macskák megérezték, hogy itt bizony valami történni fog, és megpróbálták még egyszer utóljára tenni a csínyt. Illetve Nimitz próbálta meg, és mondhatjuk, hogy sikerrel járt.



Besurrant a kis ketrecbe és igyekezett sarokba szorítani a malacot, de mielőtt teljes diadalt arathatott volna, közbeléptem, és gyorsan áthelyeztem Szénhidrátot a közben összeszerelt, minden létező komforttal ellátott, tágas új lakosztályba. Nimitz pedig elnyert egy atyai büntetést. :)



Így a régi malacfuttatót felváltotta egy macskabiztos ketrec, a kandúrkák pedig kaptak egy-egy fedett alomtálat, amit az eszköz forgalmazója simán csak macska WC-nek nevez. Ami azért mókás. :) A WC papírt meg a lehúzót bezzeg kispórolták belőle. :P A cicákok egyelőre csak ismerkednek vele, furcsa nekik, de majd megszokják.

Éppen most, ahogy pötyögöm ezt a bejegyzést, terültek itt ki mellettem az ágyon, Nimitz Hubi nyakáról nyalt le valami koszfoltot, Hubi pedig cserébe lenyalogatta Nimitz tappancsait. :) Ilyenkor fájlalom, hogy még nem ruháztam be egy videokamerára, de mindent csak szépen sorjában.

Lassan kidőlnek ők is, mi is, de biztos alakítanak még mókásat, amit meg fogunk osztani veletek. :) Közben azon agyalok, hogy milyen állatkát hozzunk még, mert volna pár, amit szívesen látnánk... :)

1 megjegyzés: